logo

Tím spoločnosti Propr.me sa rozhodol vyskúšať úlohu franchisanta a vybrať si jednu z cenovo najvýhodnejších ponúk na franšízovom trhu - a teda aj najobľúbenejší - s investíciami až do výšky 200 000 rubľov. Tento článok hodnotí ponuku franchisingu očami osoby, ktorá nemá veľa skúseností, ku ktorej je tento produkt zameraný, a nepredstihuje hlbokú analýzu obchodných procesov a chýb. Na konci materiálu sa mnohé z nich objavujú.

Zo všetkých odrôd sa najzaujímavejšia ponuka spoločnosti "Wunderkind", ktorá rozvíja a predáva vzdelávacie hračky pre deti od 6 mesiacov do 7 rokov. Deklarovaná suma počiatočnej investície len 80 000 rubľov sa zdá byť schopná dovoliť, ak nie každý, potom každú sekundu. Doba splácania - 3-5 mesiacov. Ponuka je k dispozícii a veľmi zaujímavá. Napriek tomu, že trh s detskými vzdelávacími hrami je teraz veľmi nasýtený, zdá sa, že drevené hračky a myšlienka "Wunderkind" - "školy doma" sú pre mnohých rodičov zaujímavou a konkurencieschopnou ponukou. Spoločnosť tvrdí, že 70% nákupov uskutočňujú pravidelní zákazníci. Webová stránka spoločnosti hovorí o viac ako 2 000 otvorených predajniach v celom Rusku, vlastnom metodickom centre (sieť Sema pre detské vývojové centrá), ktorá vyvinula systém skorého rozvoja detí Wunderkind. Všetky hračky spoločnosti sú vytvorené podľa tohto systému, pre každú hračku pre rodičov je pripravená samostatná metodická mapa s pokynmi na zostavenie lekcie s dieťaťom s použitím tejto hračky, ako aj plán výučby, ktorý uvádza, ktoré ďalšie hračky pomôžu dieťaťu vyvinúť najviac efektívne (čítajte - ako často rodičia zakúpia nové hračky).

A ďalšia dôležitá informácia: Spoločnosť pracuje so svojimi franšízantmi na základe bežnej zmluvy o dodávke, ktorá v skutočnosti odstraňuje akékoľvek záväzky na obidvoch stranách, ale je tu jeden prvok. Spoločnosť poskytuje každému franchisantovi 30% zľavu z veľkoobchodnej ceny - za účelom jeho uloženia je potrebné nakupovať tovar za najmenej 15 000 rubľov mesačne, inak bude zrušený.

V prvej fáze všetko sa zdá spoľahlivé a sofistikované, nízky prah vstupu do podnikania, rýchlou návratnosťou, malú plochu predajne (od 8 m do formátu zakúpenia a na ostrove 20 metrov štvorcových - pre formát pavilónu), vysoká prirážka (v priemere 180 %), pomoc pri školení zamestnancov. Bude to veľa, pokračujeme.

Odhad reálneho objemu počiatočnej investície

Doslova po prvom stretnutí so zamestnancami spoločnosti "Wunderkind" je jasné, že číslo 80 000 je len trik. Takže vypočítajte minimálnu investíciu, ktorú potrebujete na otvorenie obchodu.

  1. Pokladňa a jej registrácia - 15 000 rubľov.
  2. Nábytok pre sklad 7-8 m2 M - 30 000 - 35 000 rub.
  3. Vybavenie pre sklad (vlysy, plagáty, atď.) - 15 000 rubľov.
  4. Nákup prvej dávky tovaru - 80 000 rubľov.
  5. Otvorenie obchodu (propagácia, distribúcia letákov atď.) - 5000 rubľov.
  6. Poplatok za prenájom (spravidla mesačné nájomné plus vklad jedného alebo dvoch mesačných nájomov), v našom prípade - 70.000 rubľov.
  7. Paušálna suma - 30 000 rubľov. (táto položka sa objavila nedávno, v čase otvorenia nášho obchodu nebol účtovaný paušálny poplatok).

Celkom: 245 000 rubľov.

Tento objav bol nepríjemný a prvý dojem veľmi zveličil. Ale triezvousá osoba by mala byť jasná, že 80 000 rubľov. - je to príliš malá suma na otvorenie takéhoto podnikania, okrem toho sme takmer zapadajú do nášho rozpočtu 200.000 rubľov. (bez paušálneho poplatku, ktorý v tom čase nebol), a preto sa rozhodol rozhodnúť pre povolenie "Wunderkind".

Nájdite miesto a otvorte bod

Okamžite sme si vybrali najlacnejší a najdostupnejší ostrovný formát a začali hľadať vhodné miesto na otvorenie obchodu na juhu - juhozápade Moskvy. Pri tejto príležitosti spoločnosť poskytla nasledujúce odporúčania: malé nákupné centrá s nízkou prevádzkou a nájomné na ostrov až 25.000 rubľov. za mesiac. Spoločnosť sa domnieva, že 70% nákupov uskutočňujú pravidelní zákazníci, takže sa nevyžaduje veľká terénna cesta. V južnej Butovo má spoločnosť "Wunderkind" svoj vlastný obchod, nachádza sa na suteréne komerčných priestorov v obytnej budove bez identifikačných znakov z ulice. Rozhodli sme sa nájsť miesto medzi civilizovane vybavenými nákupnými centrami, ktorých priechodnosť bude jasnejšia.

Problémy, s ktorými sme narazili:

  • nájomné pre ostrov je niekoľkonásobne vyššie ako odporúča "Wunderkind" (70 000 ostrovov v "Zlatý Babylon", mesto Yasenevo, 80 000 rubľov za mesiac pre pavilón 15 m2 bez dokončenia v obchodnom centre "Northern Lights", m. Boulevard Dmitrij Donskoy, z 45 000 za pavilón v centrách Perseus for Children);
  • Takmer každé nákupné centrum má obchody s detským tovarom / hračky veľkých maloobchodných reťazcov, vč. s rozvojom;
  • nie všetky nákupné strediská majú povolené inštalovať ostrovy s detským tovarom;
  • v mnohých nákupných centrách, jednosmerná komunikácia s prenajímateľom, takže dôvod odmietnutia možno odhadnúť len;
  • Zamestnanci spoločnosti Wunderkind odmietli navštíviť stránku, aby pomohli pri predbežnom posúdení možností vybraného nákupného centra, pričom uviedli, že to nie je ich zodpovednosť a posúdenie sa uskutočnilo na základe pôvodných údajov.

Nákupné centrá, z ktorých nebola doručená žiadna odpoveď alebo odmietnutie: TC "Global City", TC "Boomerang", TC "Orange", TC "Capitol", TC "Kaluzhsky" "TC" Viva ", TC" Bum ", TC" Auchan "(st. Lyublinskaya), TC" Pražský pasáž ".

Tu by som chcel trochu zotrvať, pretože systém komunikácie niektorých nákupných centier s ich nájomníkmi, hoci malé, si zaslúži samostatný článok. Niekedy vo veľkých nákupných centrách nie je ani osoba, ktorá by mohla odpovedať na otázku o prenájme. Často túto funkciu vykonávajú tajomníci alebo bezpečnostní strážcovia, ktorí dávajú kus papiera z e-mailu zaregistrovaného na Yandex s nápisom "manažment zohľadňuje všetky ponuky". Môžete urobiť istý záver o podnikateľskej kultúre v Rusku a postoji nákupných centier k ich potenciálnym nájomcom. Okrem toho komunikácia s niektorými správcovskými spoločnosťami niekedy necháva ešte viac nepríjemnú pachuť.

Po dlhom vyhľadávaní sme sa zastavili v malom nákupnom centre s kapacitou 3 000 osôb týždenne, vedľa McDonald's, minútu od výjazdu z metra a mnohých autobusových zastávok v okolí. Náklady na prenájom je 35 000 rubľov za mesiac. V prízemí je reklama v nákupnom centre bezplatná a mimo nej sa platí osobitne, preto sme ju najskôr odmietli.

Všetok nábytok, ktorý používa Wunderkind, je ikeevskaya. Môže byť zaplatená s tovarom a zariadením alebo nezávisle zakúpená v Ikee, bude to stáť trochu lacnejšie. Zamestnanci ľahko poskytujú články na všetky potrebné pozície. V popise franšízy spoločnosť sľubuje, že pomôže pri príprave "projektového skladu". Tu je náš projekt.

Okrem projektu Wunderkind od predajcu získate aj nasledovné: schéma montáže nábytku; matica zobrazenia tovaru; osvedčenia o zhode a FEZ; pracovný plán, oblasti zodpovednosti; portrét predávajúceho; profil pracovného miesta pre predajcu; popisy práce predajca-konzultant; návrh pracovnej zmluvy; dohoda o kolektívnom ručení; objednať na pracovisku; pomôcť pokladníkovi; inventúrny formulár; plán zásob; kontrolný zoznam pre inventár v obchodoch; časový list; formulár predajnej správy; plán pre reklamnú spoločnosť pred otvorením; plán na podanie žaloby pred začatím konania; skript na oslavu otvorenia obchodu; makety plagátov, nápisy, katalóg hračiek s popisom a niektoré ďalšie pomocné súbory. To všetko vo formáte.pdf.

Takže prípravy sú hotové, všetko potrebné je zaplatené, nábytok je zostavený, predajcovia sú pripravení na akciu - poďme sa otvoriť!

Získanie prvého produktu a začiatok predaja

Otvorenie obchodu bolo naplánované na polovicu septembra. Napriek skutočnosti, že dodávka tovaru položená 30 dní od dátumu platby, ona bola zadržaná a otvorenie obchodu včas musel zorganizovať nezávislú dodávku tovaru z mesta Egoryevsk, kde spoločnosť skladu.

Vráťme sa však k produktovej matici pre 80 000 rubľov, čo spoločnosť odporúča pri prvom zobrazovaní tovaru. Po analýze o niečo neskôr došlo k silnému zaujatosti smerom k pomaly sa pohybujúcemu tovaru. tj takmer všetky bežecké pozície boli jeden po druhom, bez preklzávania - 3, 4 a dokonca aj 5. A niektoré prekrývajúce sa pozície (napríklad rôznych farieb a tvarov, ale v podstate rovnaké), podľa nášho názoru, by mohli byť vylúčené z pôvodnej matice, Je pravda, že samotní zamestnanci spoločnosti uisťujú, že v "Wunderkind" neexistuje žiadna taká vec ako "obchodovateľný produkt", argumentujúc, že ​​hlavní zákazníci sú pravidelní, ale nebudú kupovať tie isté hračky. Ale, zdá sa, je to taký druh mýtu v spoločnosti "Wunderkind" pre franchisorov, pretože v priebehu obchodovania sú jasne viditeľné obchodovateľné a pomaly sa pohybujúce pozície, ako aj veľmi malý podiel predajov na bežných zákazníkov.

Okrem hlavného produktu bolo v prvom nákupe zahrnuté obrovské množstvo "malých vecí", ktoré nebolo predané ani šesť mesiacov po otvorení obchodu. Potrebujete povedať, že pri takomto plánovaní sú bežné pozície zakúpené za niekoľko dní a budúci týždeň potrebujete nový produkt? Ale tu je ďalší problém: vzhľadom na to, že dodávka trvá najmenej päť pracovných dní, nový výrobok dorazí na regály až po ďalšom týždni. A samozrejme je potrebné naliehavo hľadať ďalšiu sumu, ktorú zaplatíte za novú objednávku.

Logistika, produkt a sortiment

Obchod začal, predaj sotva dosiahnuť úroveň pokrytia potrebných platieb na udržanie obchodu. Začali sme sa bližšie oboznámiť s logistickým systémom spoločnosti "Wunderkind" a jej zamestnancami, a teraz sme pripravení na to niečo povedať.

Bežné pozície tovaru je potrebné kupovať do budúcnosti, pretože dodanie tovaru do skladu spoločnosti, kde sa balenie a ďalšia distribúcia uskutočňuje raz mesačne a menej. Okrem toho bolo potrebné vziať do úvahy, že tovar "ide" v priemere na dva týždne (spravodlivo konštatujeme, že situácia sa teraz zlepšila s dodacou dobou a v priemere trvá až päť dní, ale to neodstraňuje problém oneskorenia kontajnerov a neustály nedostatok jazdných pozícií), Geekovia sami odporúčali, aby si tento výrobok zakúpili s rezervou a uložili ich v garáži, doma alebo niekde inde, a súčasne urobili iný rozkaz, ktorý bude v tejto dobe na ceste. Jazyk sa nezaoberá takýmto prístupom ako obchodný, ale musel som to urobiť len preto, aby som nebol bez tovaru v prvých mesiacoch po otvorení, a ešte viac v novom roku. Legrační moment: keď sme 28. decembra opäť informovali, že tovar bol odložený a bol dodaný až v januári, ako odpoveď na našu pobúrenie, zamestnanec spoločnosti Wunderkind ubezpečil, že na dovolenke bude výrobok predávaný ešte lepšie ako pred Novým rokom. Zrejme len zabudol, že hračky pre deti v Novom roku sú zvyčajne umiestnené pod stromčekom. V januári obchod, samozrejme, vykázal záporný zostatok.

Doslova v druhej splátke sme zistili nezrovnalosť medzi objednaným a plateným tovarom a tovarom, ktorý bol skutočne uvedený. Suma na faktúrach je zároveň nižšia o množstvo nedodaných položiek. Po zistení tejto "netesnosti" sme sa rozhodli skontrolovať predchádzajúcu faktúru a objavili sa v nej podobná situácia. Po spravodlivom hneve na túto tému v kancelárii sa rýchlo ubezpečili, že ide o "pracovné momenty" a nemali vždy čas na opätovné balenie, zhromažďovanie atď. Hovorí sa, že predpokladáme a sklad je, takže tovar prichádza k predávajúcemu v takom množstve, v akom bol odoslaný v sklade, ale peniaze nezmiznú nikde, ale "zostanú vo vašom účte" a môžete ho minúť s ďalšou objednávkou. Je pozoruhodné, že o tom sme o tom povedali až potom, čo sme sami objavili rozpor. Nespěchali sme sa, aby sme vypočítali rozdiel v prvej dávke tovaru. Následne sme sledovali všetky takéto "rozdiely" nezávisle a vždy, keď sme požiadali zamestnancov, aby túto sumu zohľadnili pri ďalšej objednávke, pričom si spomenuli čísla faktúr, faktúr a ďalšie veci. Fakturujeme za jednu čiastku, produkt prichádza do inej. Môžete nakresliť niektoré závery. Priemerné splnenie objednávky je 70%.

Ďalším "novoročným príbehom" sa stalo, keď vlna negatívnej spätnej väzby padla na nás kvôli nedostatočnej dodávke tovarov niektoré pozície mali prísť "na objednávku". Okrem samostatných nespokojných zákazníkov bola jedna veľká dávka 20 hračiek určená pre matinu v materskej škole. Samozrejme, vychádzali sme z toho, že sme na oplátku ponúkali iné podobné pozície a kupovali si tovar za vlastné peniaze v iných obchodoch, ale tak vzácni potenciálni zákazníci boli navždy vystrašení.

Stačí, ak sa pozrieme bližšie na to, že v sortimente "Wunderkind" nie sú žiadne nové hračky. Mnohí z nich sú z detstva oboznámení alebo sú prítomní v rade iných výrobných spoločností. Kvalita hračiek z hlavného rozsahu je nízka. Náš názor môže byť subjektívny, ale potvrdzuje pomerne veľký počet výnosov a recenzií zákazníkov, ktoré naši predajcovia zhromaždili. Kvalita väčšiny pulzovaných tovarov (malé veci) je vo všeobecnosti na úrovni lacného spotrebného tovaru, ktorý sa tiež nepredáva. Existujú niektoré dobré pozície, ale z veľkej časti to platí. Preto sa ešte pred Novým rokom rozhodli prakticky opustiť túto kategóriu produktu "Wunderkind" a nahradiť ho inými výrobcami, ale o to nižšie.

Hlavné pozície "Wunderkind" sú len asi 130. Po preskúmaní všetkých sa nám zdalo, že to nestačí ani pre malý obchod ako je náš, nehovoriac o pavilóne. Navyše samotné umiestnenie "Wunderkind" znamená dostupnosť tovaru pre kreativitu. Ale naozaj zvláštne, najskôr sa na tento typ produktu venovala malá pozornosť a potom úplne zmizla z návrhu spoločnosti Prodigy. Napriek tomu žiadosti od kupujúcich naznačili, že tento produkt v sortimente je jednoducho potrebný.

Vzhľadom na všetky vyššie uvedené sme sa rozhodli rozšíriť sortiment obchodu na vlastnú päsť. Spočiatku len s produktom pre kreativitu značiek Crayola, Play Go, Play Doh, Ses a ďalších, a potom sa pokúsili pridať kvalitné drevené hračky značky I m toy a Plan Toys. Posledný nápad však nebol veľmi dobrý z viacerých dôvodov. Po prvé, je lepšie tieto hračky dať dohromady a porovnať ich so sériou "Wunderkind" - rozdiel v kvalite výkonu je príliš prekvapujúci a po druhé, pretože cena za nich je oveľa vyššia. Výsledkom je, že sa nakupujú horšie, ale dojem hlavného produktu je rozmaznaný. Hračky pre kreativitu boli vnímané zákazníkmi s veľkým vzrušením a predávali sa lepšie ako hlavný sortiment obchodu. Za približne mesiac boli implementované absolútne všetky pozície zo sekcie "kreativita".

Krásne balenie, zapečatené celofánom, veľmi skoro začne obracať skutočné peklo pre predajcov. Nie je možné čítať metodickú inštrukciu alebo otočiť hračku, aby ste o tom informovali zákazníkov, inak sa prezentácia rozpadne. Samozrejme, existuje katalóg, ktorý sa poskytuje všetkým franchisantom elektronicky, ale z mnohých dôvodov to nie je spása. Kupujúci sa tiež celkom primerane pokúsia prvýkrát dotknúť tovar svojimi rukami a len potom, čo sa rozhodnú. Zriedka sa niekto pozerá na certifikáty kvality, ľudia sú zvyknutí na dôveru v ich oči viac. Existuje len jedna cesta - rozbaliť obchodovateľné tovary na vlastné náklady a akceptovať vrátenie toho, čo sa ľudia nedokážu "dotýkať" ako prvý.

A posledná vec, ktorú by som chcel povedať o hračkách "Wunderkind". Žiaden z nich nevyrába Wunderkind. Všetko vykonáva jedna alebo niekoľko bieloruských spoločností. Ich veľká rozmanitosť (na rozdiel od "Child Prodigy") sa dá nájsť vo vyhľadávacích nástrojoch na základe príslušnej žiadosti, často aj s rovnakými názvami, s ktorými boli predávané v našom obchode. tj Ak sa na to všetko pozeráte zhora a trochu ho zjednodušíte, potom sa obchodný model Wunderkind zmení na príjem, balenie a distribúciu produktu bodom po bode. Áno, a tiež o "vlastnom metodickom centre" spoločnosti Wunderkind a "systéme rozvoja v ranom detstve". Náhodou sme sa stretli v jednom z rozvojových centier Sema, ktorý sám vyvinul tento systém a napísal všetky metodické pokyny pre hračky, ale už to je povesť, takže na tomto mieste nezostaneme.

Ďalšie kanály, komunikácia s kanceláriou

Naozaj sme chceli cítiť v našom obchode silu reklamnej podpory sľubovanej "Wunderkind" v roku 2011. Avšak okrem vlastného obchodu a centrálnej kancelárie sme nečakali na žiadnu informačnú haváriu okolo značky Wunderkind. Najzaujímavejšou vecou je, že ani na požiadanie "vývoj drevených hračiek" a iné podobné v jednom vyhľadávači lokality "Wunderkind" sa nenašli ani na prvej, ani na druhej strane. Naozaj, prečo vynakladať peniaze na to, keď existujú franchisanti, ktorí už investujú do propagácie svojich obchodov? O radu je oveľa lacnejšie.

V novembri 2010 mala internetová stránka spoločnosti možnosť, aby každý obchod usporiadal svoj vlastný internetový obchod. Systém je nasledovný: spustíte produkt, špecifikujete ceny, objednávky, doručujete. Rozumie sa, že každý obchod dodáva tovar vo svojej "vlastnej" oblasti. Pred novým rokom, kedy bol náš online obchod jediný pre celú Moskvu, bolo celkom zaujímavé, ale po otvorení niekoľkých ďalších objednávok už takmer prestane prísť. Z recenzií každého druhého zákazníka o internetovom obchode môžete zhrnúť, že je veľmi nepohodlné hľadať tovar v ňom, takže bolo pre mnohých jednoduchšie zavolať a objednať telefonicky. Opakovane sme poslali tieto a ďalšie recenzie do kancelárie, ale k nim nebola žiadna reakcia.

V procese práce sme dostali hovory od iných franšízantov, ktorí otvorili svoje obchody, väčšinou s otázkami o prítomnosti chýbajúceho produktu a veľkou túžbou vymieňať si informácie o práci v obchodoch. Ľudia najskôr zavolali do ústredia s požiadavkou pomôcť nájsť potrebné tovary v iných obchodoch, ale bez toho, aby dostali žiadnu odpoveď od ústredia, začali nezávisle hľadať kontakty majiteľov iných obchodov. Zdá sa, že centrálna kancelária sa snaží minimalizovať komunikáciu medzi franšízantmi. Keďže náš telefón bol uvedený v elektronickom obchode, boli sme často povolaní nielen vlastníkmi franchisingu, ale aj tými, ktorí sa rozhodli ho kúpiť.

Keď sme sa sami pokúsili vyjednať zľavu s inými predajcami reťazca, aby sme nestratili zákazníkov, z rôznych dôvodov sa ukázalo byť nemožné (neskôr sa nám podarilo získať nezávisle niektoré telefóny zaujímavých obchodov, ale toto už nebolo relevantné). Tu by bolo vhodné spomenúť, že počet obchodných reťazcov v Rusku sotva presiahne 200, alebo 160, presne a nie 2000, ako sa hovorí v spoločnosti. Tento záver možno dosiahnuť nezávisle, jednoducho počítaním počtu adries obchodov v tej istej sekcii na lokalite wkind.ru.

Výnosy a náklady

V priemere bol mesačný príjem z predaja 100 000 rubľov. (Výnimka bola len v decembri - 250 000 rubľov a v januári - 65 000 rubľov.) Ak pristúpime z priemerného rozpätia 180%, potom, aby sme dostali túto sumu, je potrebné kúpiť tovar za 35 000 rubľov, budeme brať túto sumu na minimálny potrebný nákup mesiac.

"Wunderkind" odporúča nastaviť mzdy na predajcov v podobe mzdy 15.000 rubľov. a 10% predaja. Takýto systém je však nerentabilný v mesiacoch, kedy obchod neprináša zisk.

Dvaja predajcovia pracujúci v posunoch boli odvezený do nášho obchodu, ich plat bol vypočítaný vo výške 700 rubľov. za deň a 12% predaja.

Plat: 37 700 (mzda + percento) + 17 719 (daň 47%) = 55 419 rubľov.

Nákup tovaru: 35 000 rubľov.

Daň vo výške 6%: 6000 rubľov.

Nájomné: 35 000 rubľov.

Celkom: 131 419 rubľov.

Pokladničná služba: 3000 rub. štvrťrok

Celkom: 10 750 rubľov.

tj v našom prípade - hlboké mínus. Ak sa pokúsite veľmi tvrdo, môžete priniesť obchod "na nulu". Podľa našich výpočtov, v závislosti od dostupnosti kompletného sortimentu v obchode, uskutočňovania trvalých reklamných kampaní a prísneho dodržiavania všetkých ostatných spoločných obchodných pravdy, maximálny zisk jedného obchodu môže byť 25 - 30 tisíc rubľov. za mesiac. Tieto údaje potvrdzujú samotní zamestnanci. Zo 160 obchodov, ktoré sa dnes otvorili, je zisk okolo jedného z troch, táto informácia bola potvrdená aj zamestnancami.

Pre porovnanie: priemerný denný príjem v pracovných dňoch bol 3 000 - 4 000 rubľov, cez víkendy 5 000 - 8 000 rubľov. (to je najlepšia voľba - ak existuje sortiment na regáloch a dobré počasie, ktoré povzbudzuje rodičov, aby chodili so svojimi deťmi). Harmonogram príjmov za prvých pár mesiacov je nižší.

Ihneď po otvorení obchodu v bezprostrednej blízkosti bolo tisíc letákov distribuovaných za 20% zľavu, ktoré boli rozdelené rodičom s deťmi (cieľové publikum) priamo do ich rúk. Súčasne boli zverejnené reklamy na otvorenie obchodu v neďalekých obytných budovách a nástenkách. Približne 20 kusov letákov ponúkajúcich zľavu vrátenú do obchodu. Nižšie je uvedený obrázok letáka.

Pred začiatkom januára v internetovom obchode sme sa pokúsili stanoviť zľavy z 20 až 50% pre rôzne pozície. Nepozoroval sa žiadny účinok.

Po novom roku bol na ulici pred obchodným centrom nainštalovaný 5-metrový stĺp (predtým nebol žiaden reklamný materiál vonku, len veľký billboard vnútri). Predaj začal kolísať trochu, ale v medziach bežných denných skokov a potom opäť vyrovnal na predchádzajúcu úroveň.

Signatár na pilier nám pomohol o niečo neskôr, keď sme sa rozhodli vyskúšať 20% zľavu na všetok tovar, podať správu o propagácii a nejako podnietiť kupujúcich. Informovali o zľave o troch pracovných dňoch s nízkym predajom a nakrúcali na víkend. V týchto dňoch došlo k miernemu oživeniu predaja.

V posledných dvoch dňoch pred uzatvorením obchodu bola na celý produkt stanovená 40% zľava. Okrem posledných dní v decembri boli tržby v týchto dňoch rekordne vysoké - 11 000 a 16 700 rubľov.

V prvých teplých jarných dňoch sme očakávali ďalšiu dávku tovaru a príliv zákazníkov. Wunderkind však odložil doručenie o viac ako 10 dní. Vzhľadom na skutočnosť, že sme nemali sklady tovaru "v garáži", obchod stál celú dobu s prakticky žiadnymi "Wunderkind" hračky. Trochu to získala rýchla práca iných dodávateľov, ale nebolo možné vyhnúť sa ďalšiemu sklamaniu z dôvodu nízkych tržieb.

Trpezlivosť a peniaze na tento pokus začali končiť, takže bol adresovaný list adresovaný generálnemu riaditeľovi, ktorý ho žiadal, aby kompenzoval straty spojené s omeškaním tovaru. Po týždni reakcie jeden z zamestnancov spoločnosti povedal, že generálny riaditeľ osobne neoznámil takéto listy. Boli sme trpezliví a začali znovu čakať na odpoveď zamestnanca, ktorý je na to oprávnený. Naša korešpondencia nižšie.

"Drahý Anton Valerievič! Nájdete spôsob ako kompenzovať škody spojené s aprílovým nedodaním tovaru. V období jarného prílivu zákazníkov a našich aktivít na podporu predaja (na vlastné náklady) sme nútení vysielať skutočných zákazníkov do iných obchodov v sieti Wunderkind kvôli nedostatku väčšiny "bežiacich" pozícií. Napriek tomu, že oznámený termín dodania je 1. apríl, skutočný dátum dodania je stále neznámy.

Tiež by som rád poznamenal, že podobná situácia sa opakovane objavila koncom minulého roka, ale potom som dokázal čiastočne kompenzovať vaše logistické chyby tým, že som si kúpil väčší objem tovaru, ale bohužiaľ nemôžem predvídať všetky takéto situácie a vyriešiť ich zakaždým na vlastné náklady, Dúfam, že sa o to porozumiem. " 04.04.2011

"Dobré popoludnie, Alexey.

V mene spoločnosti sa ospravedlňujem za neskorú dodávku tovaru.

Neúspešnosť pri práci bola spôsobená neskorým dodaním baliaceho materiálu do nášho skladu od nášho dodávateľa, čo je nevyhnutné pre konečné spracovanie tovaru, ktorý predávame. Sme aktívne pracovať na nájdení spoločností, ktoré sú pripravené na uspokojenie našich potrieb pre túto surovinu a dúfame, že v budúcnosti pre jej neprerušené dodávky.

Pýtam sa tejto situácie, ktorá viedla k neskorému doručeniu tovaru na vašu adresu, zaobchádzať s porozumením, rovnako ako my, pre našu stranu, predtým sme sa s vami zaobchádzali, čo vám odkladá splácanie dlhov a nezbavuje veľkoobchodnú zľavu za medzery v mesačnom nákupe tovaru, v zmluve.

Dúfam v plodnú prácu. " 13.04.2011

"Nie som spokojný s takouto reakciou alebo takýmto prístupom. Potvrďte ukončenie zmluvy o dodávke a odstráňte všetky relevantné informácie z vašich stránok. Už sa už nezaujíma o spoluprácu so spoločnosťou "Wunderkind". " 13.04.2011

Toto bola posledná muška v masti. Na náš posledný list Wunderkind nedošlo k žiadnemu potvrdeniu ani k nejakej reakcii, a preto sme sa rozhodli uzavrieť obchod, ukončiť tento neúspešný pokus, s ťažkým hrudníkom a pocitom nedosiahnuteľného dlhu. Nie je pochýb o tom, že pre takého veľkého výrobcu obalov ako "Wunderkind" je táto strata nepravdepodobná, ale možno budeme vďační ľuďom, ktorých sme varovali.

Zdá sa, že sme neboli spokojní s procesom rokovaní so zamestnancami spoločnosti. Ale to nie je. Samotní zamestnanci sa ukázali ako celkom adekvátni ľudia, väčšinou príjemní v komunikácii a reagovaní. Veríme, že zodpovednosť za celý neporiadok a nedostatok profesionality, s ktorými sme sa museli zaoberať, leží výlučne na ramenách vedenia spoločnosti Wunderkind.

Samozrejme, nielen chyba produktu a ústredie. Je známe, že môžete predať čokoľvek. Je tiež možné, že táto licencia bude pre regióny zaujímavejšia pre menej náročných zákazníkov, nízku konkurenciu a prenájom. Ale cena regiónov sa zdá byť dosť vysoká a naše pripomienky to potvrdzujú: veľa obchodov v iných mestách predáva tovar wunderkind lacnejšie ako maloobchodné ceny odporúčané spoločnosťou Wunderkind.

Ale tu sú niektoré naše hodiny, ktoré sme sa naučili z našich vlastných skúseností.

Reklama musí byť okamžite a veľa, s využitím všetkých možných zdrojov. Bez toho sa ľudia dozvedia o vašom obchode dlhý čas a bolestivo a predaj bude rovnaký. Ak máte malé rozpočty, potom to nie je vaša voľba - ak sú peniaze, potom nie je potrebné zachrániť.

Predtým, než otvoríte obchod, prejdite po obchodnom dome cez pracovný deň a opýtajte sa náhodných predajcov na skutočný terén. Mnohí s veľkou radosťou vám povedia o skutočnom obrázku a mnohých zaujímavých veciach, napríklad o tom, kto bol na vás na tomto mieste, prečo bol uzavretý atď.

Ak by sme sa otvorili nie v prízemí, ale v prízemí, s najväčšou pravdepodobnosťou by naše podnikanie bolo oveľa lepšie. Z pozorovaní - menej ako polovica ľudí sa dostala do dolného poschodia. Ak ste sa už rozhodli, rozdelte hlasovú priechodnosť nákupného centra aspoň o dve a zvážte, či vám to vyhovuje.

Len pár mesiacov po našom objave sa otvoril "Perseus for Children". Samozrejme, to ovplyvnilo odliv zákazníkov z nášho obchodu, v ktorom sa kupujúci sami viac než raz priznali, napríklad: "Kúpime všetko v Perseus, ale dnes sme boli len príliš leniví, aby sme ísť" alebo "Máte dnes dobré zliav, a tak ste sa dnes rozhodli kúpiť darček ". Preto starostlivo skúmajte súťažiacich v okolí a premýšľajte vopred, ako môžete prilákať kupujúcich pre seba.

Pokúste sa vopred študovať sortiment pre budúci obchod, napríklad v iných obchodoch v sieti a klásť otázky rovnakým predajcom. Analyzujte priemerné trhové ceny podobného tovaru. Preskúmajte rozsah konkurentov, aby ste mohli navigovať v čase a zabrániť silnému "poklesu" predaja.

Je lepšie otvoriť naraz niekoľko obchodov, v tomto prípade sa môžete poistiť proti riziku získania nerentabilného obchodu (na základe toho, že každý tretí obchod Wunderkind je ziskový, je lepšie otvoriť tri obchody) a získať zameniteľnosť tovaru medzi obchodmi bez potreby potrebných pozícií.

Opýtajte sa podnikateľských plánov franchisora ​​a časových rozpisov príjmu priemerného obchodu. Vďaka tomu budete vedieť, že môžete "vytlačiť z obchodu" alebo prinajmenšom na niečo, na čo sa budete usilovať.

Nepočúvajte niekoho, kto vám povie, že priechodnosť nie je dôležitá.

To je všetko, čo sme chceli povedať. Napíšte recenzie, vaše príbehy o úspechu alebo naopak, frustrácia, bude to užitočné pre mnohých. A zatiaľ čo hľadáme peniaze na nový experiment. A pamätajte, že franchising Wunderkind nie je pre vás hračka!

Franchise "Wunderkind" - to nie je hračka pre vás, ale výnosný obchod

Trh s detskými vzdelávacími hračkami je dosť rôznorodý, ale myšlienky "Wunderkind" pre domácu školu vyzerajú zaujímavé a konkurencieschopné.

O franchisore tvorivej siete

LLC "Wunderkind" je aktívne sa rozvíjajúca sieť, ktorá predstavuje program "Systém rozvoja raného detstva" na franšízovom trhu.

Dôležité rady pre podnikateľov: nestrácajte čas ani na jednoduché rutinné úlohy, ktoré môžu byť delegované. Premeňte ich na voľnej nohy "Vykonávanie". Garantovaná kvalitná práca včas alebo vrátenie peňazí. Ceny dokonca aj pre rozvoj miest začínajú od 500 rubľov.

Franšízové ​​programy spoločnosti pôsobia od roku 2010, v priebehu roka otvorili 170 obchodov v rôznych regiónoch Ruskej federácie, dnes je to viac ako 2000. Aktívny záujem potenciálnych zahraničných partnerov stimuluje vstup spoločnosti na trhy blízkej zahraničia.

Čo je "Wunderkind"? Pre franšízy je to:

  • rýchly štart a nízky limit pre vstup do podnikania;
  • jedinečný vzdelávací systém "Wunderkind - škola pre rozvoj domova";
  • metodická mapa, brožúrka a plán rozvoja pre každú hračku a povzbudzovanie rodičov k ďalším nákupom;
  • vlastnú výrobu originálnych hračiek.

Podnikateľská koncepcia - vlastnosti vzdelávacích hračiek

V systéme "Wunderkind" sa nachádza 200 rôznych pozícií z dreva, plastu a tkaniny, ktoré sú prezentované v niekoľkých smeroch:

  • zmyslové - pre vývoj rečových a zmyslových orgánov;
  • logika - myslenie vlakov;
  • čítanie a písanie - zavádzanie písmen a slabík;
  • stolové hry - rozvíjame logické myslenie a pozornosť
  • tvorivosť - pripravujeme predstavivosť, tvorivosť;
  • stavebné a pozemkové hry - pre rozvoj priestorového myslenia.
Hračky pre všetky vekové kategórie (od 6 mesiacov do 8 rokov), ktoré spoločnosť ponúka, umožňujú dieťaťu rozvíjať sa po etapách, pričom zvládajú potrebné vedomosti a zručnosti. Hračky "Wunderkind" majú svoj vlastný rozpoznateľný štýl, premyslenú stratégiu, širokú reklamu. V dôsledku toho sa viac ako 70% kupujúcich vzdelávacích hračiek stáva pravidelnými zákazníkmi.

Affiliate Support

Podpora poskytovateľa franšízy v počiatočnej fáze umožňuje začínajúcemu podnikateľovi zbaviť sa obáv súvisiacich s neúspechom, neskúsenosťou, nedostatkom potrebných spojení a obmedzenými zdrojmi. Spoločne s pobočkou Wunderkind získava partner vlastný obchod, súbor vybavenia a pos-materiálov, školenie zamestnancov na všetkých úrovniach, možnosť automatického usporiadania a sledovania váhy, reklamnú podporu.

Detské zázraky sú viac ako hračky

Sklad vývojových hračiek "Dieťa zázrak" je:

  • pôvodný produkt, ktorý viaže klienta na miesto kúpy so svojím systémom;
  • predajná technológia a prispôsobené obchodné dohody;
  • veľká reklamná spoločnosť;
  • obchodná marža - 180-200%;
  • honorár - nie (práca podľa dohody o dodávke);
  • každý partner má zľavu vo výške 30% veľkoobchodnej ceny (s objemom nákupov 15 000 rubľov za mesiac).

Požiadavky pre potenciálnych franchisantov

  1. Investície - z 200 000 rubľov. Licencia "BEGEMOTIK" bude stáť mnohokrát viac, spoločnosť tiež vyžaduje mesačnú platbu poplatkov od franchisanta.
  2. Paušálna suma - 30 000 rubľov.
  3. Doba návratnosti - 3 - 5 mesiacov.
  4. Predajný región - Rusko a krajiny SNŠ.
  5. Priestory - supermarket formátu nákupného centra s dobrou premávkou, plocha 8-20 metrov štvorcových. m (zariadenie má 5 m2); možnosti - ostrovné oddelenie, zatvorené (pozdĺž múru).

Spätná väzba od partnerov

Informácie o predaji hračiek s licenciou Wunderkind, recenzie nie sú vôbec hračka - vážny výpočet a skutočné odporúčania.

Oleg: "Minimálna investícia, ktorú som potreboval na otvorenie obchodu:

  • pokladňa s registráciou - 15 tisíc rubľov;
  • nábytok sklad 8 štvorcových. m - 30 tisíc rubľov;
  • vybavenie (vlysy, plagáty) - 15 tisíc rubľov;
  • prvý nákup - 80 tisíc rubľov;
  • otvorenie (s reklamou) - 5 tisíc rubľov;
  • nájomné (mám - s vkladom) - 70 tisíc rubľov;
  • paušálna suma - 30 tisíc rubľov.
  • celkom - 245 tisíc rubľov. "

Aleksey: "Najlepšou možnosťou pre povolenie" Child Prodigy "je rodinný podnik, keď manžel je predávajúcim, manželka je účtovník a plat nechodí na stranu. Tu nájdete najlepšie pozície z celej škály produktov:

  • "Veselý basketbal";
  • "Získajte kosť";
  • "Fun Hammer";
  • "We hammer balls";
  • "Tesnenie na magnetoch";
  • "Farm Frenzy" - hudobná rohož;
  • Dizajnér "Motor";
  • "Logické korytnačky";
  • "Magnetický labyrint";
  • "Chyť motýľ."

Pre každú pozíciu bolo predávaných 15 položiek za šesť mesiacov. "

Alexandra: "Spolupracujem s firmou Wunderkind už rok. Počas tejto doby neboli žiadne sťažnosti týkajúce sa kvality alebo dodacej doby. Mala som problémy s predajcami, pretože sú hlavnými ľuďmi v butiku. Platím svoj plat včas, preto od nich požadujem plný výnos. Pred vstupom na parkovisko visel bannerom nákupné centrum - to sú všetky moje reklamy. To stačilo, aby sa všetky moje investície vrátili späť ku mne za šesť mesiacov. "

Sergej Ivanovič: "Na rok spolupráce so spoločnosťou plánujem otvoriť druhý obchod s týmito hračkami. Ak sa rozhodnete vziať taký závažný problém, musíte zabudnúť na zvyšok. Počas prvých šiestich mesiacov boli problémy a neúspechy, ale spolu s franchisorom sme sa s nimi stretli. Nebudem viniť, ale v skutočnosti sa všetko vyplatilo za mňa a teraz pracujem na čistom zisku. Premýšľal som o výbere miesta a dlhodobom propagovaní obchodu, možno vďaka mojej vážnosti, všetko šlo "s tresknutím".

Michail: "V hračkárstve nie je prvý rok, tu sú moje závery o trojročnej spolupráci so spoločnosťou" Wunderkind ":

  1. Okamžite musíte dať veľa reklamy, inak ľudia idú do obchodu na dlhú dobu, a predaj bude rovnako bolestivé vopred. Ak nie sú peniaze na reklamu, potom to nie je vaša firma.
  2. Pred výberom miesta pre maloobchodnú predajňu prejdite cez obchodné centrum v pracovný deň a porozprávajte sa s predajcami, aby ste zhodnotili skutočnú manévrovateľnosť. Zistite, kto pracoval na vašom mieste a prečo odišiel. Prízemie nie je najlepšou voľbou - ani polovica kupujúcich tam nedosiahne.
  3. Starostlivo skúmajte najbližších konkurentov a premýšľajte nad tým, ako budete lákať kupujúcich. Štúdium rozsahu a cien konkurentov.
  4. Ak to financie umožňujú, je lepšie otvoriť niekoľko obchodov "Wunderkind" naraz. Podľa štatistík je každý tretí obchod s hračkami zaručený ako výnosný av ideálnom prípade by ste mali mať tri obchody. Potom dostanete príležitosť na zmenu výrobkov medzi obchodmi v prípade absencie potrebných pozícií.
  5. Zamerajte sa na obchodný plán a príjmovú tabuľku priemerného obchodu, aby ste vedeli, čo môže byť vytlačené z vášho obchodu. "

Recenzie o povolení Wunderkind od prvých osôb

Varovanie! Všetky recenzie o franšízách zverejnené na našich webových stránkach sú prevzaté z internetu. Redaktori Russtartup.ru nesúhlasia s názorom autorov recenzií a nie sú zodpovední za ich presnosť. Ak chcete vyvrátiť kontrolu niekoho alebo publikovať svoje vlastné, použite nižšie uvedený formulár s komentármi.

Vždy som sníval o práci pre seba. Ale začať podnikanie od začiatku vyžaduje veľké množstvo materiálnych zdrojov. Po preskúmaní všetkých mojích príležitostí som sa rozhodol zakúpiť franšízu.

Po prehodnotení všetkých ponúk a recenzií som sa zastavil na pobočke spoločnosti Wunderkind a bol mi potešený. Mám malé dieťa, takže obchod, ktorý súvisí s vývojom detských hračiek, bol pre mňa blízko.

Navyše v mojom meste neboli žiadne špecializované predajne s podobnými výrobkami. Rýchlo som sa dostal do kontaktu so zástupcami Child Prodigy a po troch týždňoch bola zmluva v rukách.

Potom som našiel správnu izbu, urobil malú opravu a o mesiac neskôr som kúpil tovar a otvoril svoj obchod. Po spustení malej reklamy som dosiahol neočakávaný efekt pre mňa.

Obchod od prvých dní až po tento deň prináša slušný zisk. Nehovorím, že v obchode mám fronty, ale po roku fungovania obchodu nebol ani deň, kým by som zostal v červenej alebo nulovej. Tovar sa odlišuje dobre, som šťastný so všetkým.

Z nedávnej doby som začal myslieť na otvorenie ďalšieho (a možno viac ako jedného) odbytu. Tento trhový segment je takmer úplne zadarmo, takže vývoj s Wunderkindom je dosť jednoduchý.

Hlavnou vecou je rozhodnúť o tomto kroku a nebojí sa problémov a novosti. Podnikanie od začiatku je problematické a veľmi drahé, takže budete mať svoj vlastný obchod s minimálnymi investíciami.

Štúdium a výber z katalógu najlepšie franšízy v Rusku a na Ukrajine je prvým krokom k začatiu úspešného podnikania s jednoduchým a jednoduchým štartom.

Je potrebné rozhodnúť o kúpe franchisingu s odbornými odporúčaniami sekcie: "Všetko o franšízách".

Môžete si prečítať najnovšie správy a trendy v oblasti franšízy tu >>

Pozrite zaujímavé video: Nakupujte vzdelávacie hračky Wunderkind

Stručný opis franchisingu Wunderkind

Rád by som v tomto prípade zdieľať s nováčikmi, čo je franchising Wunderkind.
Spoločnosť Wunderkind pôsobí na trhu niekoľko rokov. Má pomerne slušnú sieť obchodov (viac ako dvesto predajní prostredníctvom franšízy a 5 vlastných obchodov).

V tomto type franchisingu neexistujú žiadne licenčné poplatky, čo je pre začínajúcich podnikateľov nepochybnou výhodou. Práca sa uskutočňuje na základe zmluvy. Je výhodnejšie a pohodlnejšie.

Náklady na odpočítateľné alebo iným spôsobom paušálny poplatok je 30.000 rubľov, pre začatie je potrebné približne 200-250 tisíc rubľov. V porovnaní s inými franšízami to nie je veľa.

Spoločnosť Wunderkind poskytuje nepretržitú podporu svojim partnerom. Ponúkajú bezplatnú odbornú prípravu a možnú reklamnú podporu.

Nepochybná výhoda produktu, ktorú ponúka Child Prodigy, je certifikát kvality. Všetky hračky sú vyrobené z ekologických materiálov.

Pamätajte si, čo čuchové čínske hračky vyžarujú... Nie veľa rodičov má túžbu kupovať takéto výrobky pre svoje deti. A hračky Wunderkind sú vyrobené väčšinou z dreva. Vždy je dobré predávať produkt, o ktorom ste si istí.

Zdieľať tento článok:

Komentáre: 10

Dobrý deň, chcem pod vaším článkom zanechať komentár.
Už viac ako rok som v koncesii a som s mojím dielom úplne spokojný. Zatiaľ mám len jeden aktívny obchod, ale už sa chcem rozšíriť, pretože existuje veľa kupcov a všetko má rád všetko.
Už som začal hľadať dobré obchodné miesto pre druhý obchod, takže za tri mesiace bude bezpečne povedať, že mám dva obchody! Ale zatiaľ len jeden, a som s tým úplne spokojný! Problémy neboli veľké pri otvorení obchodu, mierne posunuli čas, ako obchod v obchodnom centre a ostatní nemali čas pripraviť všetko na otvorenie, ale stalo sa to o dva dni neskôr, nebolo to absolútne žiadne ďalšie problémy. Investoval som asi 250 tisíc, to sú všetky moje náklady a zaplatili za niekoľko mesiacov. Urobil som dobrú reklamu a otvorenie už bolo dobré, všetci chceli vedieť, čo je nové tam a dokonca aj teraz tok ľudí je dobrý. Moji predajcovia sú len zlato, fungujú veľmi dobre, dôverujú ich kupujúci, a to je najdôležitejšia vec. Neustále máme niektoré ocenenia a stimuly, pretože takáto práca by mala byť dobre podporovaná, ak sa tak nestane, predajcovia pracujú nedbanlivo a toto nepotrebujeme, pretože predaj priamo závisí od nich

Chcem tiež prispieť k preskúmaniu, pretože Začal som premýšľať o úplne inom princípe práce a života - byť mojou vlastnou milenkou. Zatiaľ som čítal len o povolení a poznamenal som si všetky strany, ktoré sa zúčastňujú na takomto prípade. A pozitívne recenzie, s nie malým počtom, mi inšpirujú začať. V každom prípade budú peniaze potrebné ešte viac, než píšu, pretože každý prípad má svoje vlastné nuansy a jemnosti a myslím si, že prvý rok, alebo dokonca dva, sa nebude musieť uvoľniť. Pokiaľ je klient založený, kým ľudia zistia, že existuje takýto bod s dobrými environmentálne schválenými produktmi pre deti, to si vyžaduje čas. Páči sa mi, že Wunderkind má slušný rozsah, dobré recenzie a dáva začiatočníkom šancu zarobiť si za svoje dobré meno. Na úkor reklamnej podpory, školení a iného dizajnu - to je tiež dôležité. K nákupu sprevádza všetko, nielen výrobok, ale aj atmosféra obchodu, záujem predávajúceho, v tomto prípade. Samozrejme, chcel by som vedieť, aký zisk "čistý" za rok je získaný z priemerného obchodu. Aspekty orientačných bodov sa chcú podľa môjho odhadu jasne prezentovať. Názor účastníkov je pre mňa viac než nevyhnutný. A kde začať s cieľom pokročiť v realizácii jeho myšlienky, kam sa obrátiť?

Teraz v Rusku je dievča bez pracovných skúseností veľmi ťažké nájsť si normálnu prácu. Stalo sa mi, že v mojich 26 rokoch stále nemám žiadne skúsenosti a nechcem ísť do obchodu ako predávajúci. Vykopal som sa na internete, veľa rôznych druhov príjmov, vrátane narazil na niekoľko zaujímavých povolení.
Ja, ako mladá matka, sa zdalo byť najsľubnejšou franšízou v obchode s hračkami Wunderkind.
Len premýšľať o tom, koľko detských obchodov s hračky vo vašom meste a koľko obchodov predáva užitočné hračky pre deti, a nie všetky druhy príšer a transformátorov. V mojom meste som našiel jednu takú predajňu, ale ceny sú veľmi vysoké, a pokiaľ ide o mňa, má veľmi neúspešné miesto!
Môj manžel a ja sme sa rozhodli, že to urobíme. Investovanie 200 tisíc rubľov s takými skromnými rizikami je celkom prijateľné.
Nemôžem zachrániť moje dieťa, pokúšam sa mu kúpiť to najlepšie, myslím, že v našom meste bude aj niekoľko takýchto matiek, ktoré sa stanú mojimi pravidelnými zákazníkmi.
K všetkým výhodám tejto franšízy môžete tiež dodať, že nebude mať takmer žiadnu potrebu utrácať peniaze na reklamu, pretože obchod Wunderkind už má dobrú povesť.
Myslím si, že čoskoro podpíšeme všetky dokumenty a v našom meste budú viac detských obchodov s hračkami, ale dúfam, že naše bude jedným z najlepších!

Ďakujeme za článok a odkaz. Súhlasím s vami, pretože som už dlho zvažoval myšlienku franchisingu z obchodu Wunderkind. Na internete som našiel veľa pozitívnych recenzií o tejto licencii. Myslím, že som pripravený zapojiť sa do takýchto obchodných aktivít! Zamyslite sa sami o sebe, kto nechce, čo by bol ich syn, najinteligentnejší a pútavý. A keď máte obchod v meste Wunderkind alebo iný podobný obchod, môžete prejsť tým, keď predá všetko, čo potrebujete pre rozvoj svojho dieťaťa! Ja by som nešiel, a v budúcnosti je celkom možné, že by som tento obchod odporúčal svojim priateľom. Z tohto dôvodu sa mi zdá, že povolenie "Dieťa zázrakom" je tak sľubné a že hlavná vec je kvôli svojej jedinečnosti aktuálna! Pokiaľ ide o finančnú stránku, súhlasím s takmer všetkými bodmi, aj keď si myslím, že budem schopný udržať sumu nižšiu ako 200 tisíc. Burn v tomto prípade je možné, ale nie veľmi pravdepodobné. Aj v najhoršom prípade som si istý, že môžem vrátiť investované peniaze. Technológia začatia podnikania je tak zrozumiteľná, že len blázon alebo úplný lenivý nemôže prísť na to. Neviem, ako niekto, ale som unavený pracovať pre 13 tisíc mesačne, chcem viac, takže sa budem snažiť priniesť túto myšlienku do života!

Po preskúmaní a analýze všetkých možností pre začatie podnikania, ktoré sú prijateľné pre mňa, som sa usadil na takú úžasnú možnosť, ako je franchising Wunderkind, keďže hlavným a hlavným zameraním tejto myšlienky je priaznivý vývoj myslenia dieťaťa a osobne som sympatizoval so všetkým, čo súvisí táto myšlienka je teraz dopytom, rovnako ako predtým, a preto si myslím, že to bude pokračovať až do konca času, pretože tovar pre deti je téma, ktorá je večná. Môžete dokonca považovať túto franšízu za sociálne významnú, keďže vývoj hračiek zvyšuje úroveň logického myslenia dieťaťa a to je veľmi dôležité.

Veľmi sa mi páči transparentnosť podnikania a jej jednoduchý, ako aj sociálny význam v spoločnosti ako celku a pre každého jednotlivca. V tomto ohľade som naklonený k otvoreniu podnikania pre jednu veľmi dobrú, svetlú a príjemnú franšízu spoločnosti Vundirkind, ktorej produkty sú presne zamerané na zlepšenie kvality detského rozvoja a to je skutočný spoločenský význam) A vo všeobecnosti je táto myšlienka veľmi dobrá a v dopyte v dnešnej dobe a ešte predtým, než sa o ňom tvrdilo, ale takáto myšlienka neexistovala, ale teraz to je, ale len veľmi málo ľudí ju používa, presnejšie nikto, ale mám túžbu, vidím vyhliadky)

Hore komentáre k objednávke alebo niečomu. Ceny sú pre toto zázračné dieťa neskutočné, so všetkými zľavami, že veľkoobchod je drahší ako maloobchod s podobnými hračkami iných spoločností - podvod; more, lepidlo, ak tam, kde niečo visí - veľmi šetrné k životnému prostrediu, najmä pre deti.

Ako osoba, ktorá venovala veľa času copywritingu, môžem povedať, že všetky vyššie uvedené recenzie sú falošné. Je to nechutné čítať, ak si objednáte krásne recenzie, aspoň sa pokúste najať kompetentné roboty! A ak to nemôžete robiť ani s vysokou kvalitou, je strašidelné premýšľať o tom, čo máte pre franšízu...

povedzte mi, môžu produkty "wunderkind" byť kombinované s inými produktmi tejto skupiny?, je povolené podľa podmienok franšízy7 môže mať niekto podobnú skúsenosť?

Áno, môžete kombinovať, veľa obchodov sa otvára pod zázračným dieťaťom. Predaj hračky vo všeobecnosti iných značiek.

Pridať komentár Zrušiť odpoveď

Táto stránka používa Akismet na boj proti spamu. Zistite, ako sa spracúvajú vaše komentáre.

"Wunderkind" - vzdelávacie hračky


Ste oficiálnym zástupcom tejto licencie? Zaregistrujte sa

Prvý obchodný dom "Wunderkind" sa otvoril v roku 2012 a v tom istom roku spoločnosť začala pracovať na franšíze. Počet otvorených pobočiek je dnes viac ako sto a spoločnosť má v súčasnosti štyri odbytiská.

Vstupný poplatok za túto licenciu je 15 tisíc rubľov a licenčné poplatky a iné platby tu nie sú k dispozícii.

V závislosti od ich preferencií a finančných možností môže franchisant otvoriť rôzne možnosti obchodov, napríklad štandardný obchod, minimarket alebo maximálny trh. Poskytuje nielen podrobnú schému spolupráce, ale aj všetky odporúčania pre zákazníkov o tom, ako najlepšie používať hračky pre rozvoj detí.

Spoločnosť má vlastnú produkciu, ktorá jej umožňuje vyrábať tristo šesťdesiat rôznych hračiek pre deti od šiestich mesiacov do osem rokov.

Hračky prezentované v obchode umožňujú rozvíjať logické myslenie, predstavivosť, tvorivé myslenie, rovnako ako zmyslové orgány a reč.

Franšízor na druhej strane poskytuje plnú podporu pri zakladaní predajného miesta. Je poskytnutý pôdorys, je tu možnosť zistiť, ako spravovať obchod. Rozloha obchodu by mala byť od 8 do 45 metrov štvorcových.

Varovanie! V negatívnych prehľadoch franšízanti poukazujú na zle vyvinutý logistický systém, ktorý núti podnikateľov kupovať veľké množstvá tovaru vopred.

Franchise wunderkind recenzie

Článok bol aktualizovaný 10/29/2012. Prečítajte si pokračovanie časti Franchise Wunderkind 2.

Každý chce byť obchodníkom alebo sa o tom niekedy zamýšľa. Ale akékoľvek podnikanie je súbor úskalí, rizík a dokonca pre skúseného človeka je ťažké vypočítať a predvídať všetko vopred. Je to nedostatok skúseností, strach z neúspechu, strach, že sa niečo pokazí a nebudú existovať žiadne odpovede, ktoré neumožňujú mnohým ľuďom rozhodovať o vlastnom podnikaní.

Táto franšíza je navrhnutá tak, aby minimalizovala všetky vaše obavy a obavy a poskytla vám spoľahlivé nástroje na založenie vlastnej firmy pod krídlom obľúbenej značky s už zavedenými a preukázateľnými obchodnými procesmi a pomocnou rukou vo vzťahu k zamestnancom franšízy.

Tím spoločnosti Propr.me sa rozhodol vyskúšať úlohu franchisanta a vybrať si jednu z cenovo najvýhodnejších ponúk na franšízovom trhu - a teda aj najobľúbenejší - s investíciami až do výšky 200 000 rubľov. Tento článok hodnotí ponuku franchisingu očami osoby, ktorá nemá veľa skúseností, ku ktorej je tento produkt zameraný, a nepredstihuje hlbokú analýzu obchodných procesov a chýb. Na konci materiálu sa mnohé z nich objavujú.

Zo všetkých odrôd sa najzaujímavejšia ponuka spoločnosti "Wunderkind", ktorá rozvíja a predáva vzdelávacie hračky pre deti od 6 mesiacov do 7 rokov. Deklarovaná suma počiatočnej investície len 80 000 rubľov sa zdá byť schopná dovoliť, ak nie každý, potom každú sekundu. Doba splácania - 3-5 mesiacov. Ponuka je k dispozícii a veľmi zaujímavá. Napriek tomu, že trh s detskými vzdelávacími hrami je teraz veľmi nasýtený, zdá sa, že drevené hračky a myšlienka "Wunderkind" - "školy doma" sú pre mnohých rodičov zaujímavou a konkurencieschopnou ponukou. Spoločnosť tvrdí, že 70% nákupov uskutočňujú pravidelní zákazníci. Webová stránka spoločnosti hovorí o viac ako 2 000 otvorených predajniach v celom Rusku, vlastnom metodickom centre (sieť Sema pre detské vývojové centrá), ktorá vyvinula systém skorého rozvoja detí Wunderkind. Všetky hračky spoločnosti sú vytvorené podľa tohto systému, pre každú hračku pre rodičov je pripravená samostatná metodická mapa s pokynmi na zostavenie lekcie s dieťaťom s použitím tejto hračky, ako aj plán výučby, ktorý uvádza, ktoré ďalšie hračky pomôžu dieťaťu vyvinúť najviac efektívne (čítajte - ako často rodičia zakúpia nové hračky).

A ďalšia dôležitá informácia: Spoločnosť pracuje so svojimi franšízantmi na základe bežnej zmluvy o dodávke, ktorá v skutočnosti odstraňuje akékoľvek záväzky na obidvoch stranách, ale je tu jeden prvok. Spoločnosť poskytuje každému franchisantovi 30% zľavu z veľkoobchodnej ceny - za účelom jeho uloženia je potrebné nakupovať tovar za najmenej 15 000 rubľov mesačne, inak bude zrušený.

V prvej fáze všetko sa zdá spoľahlivé a sofistikované, nízky prah vstupu do podnikania, rýchlou návratnosťou, malú plochu predajne (od 8 m do formátu zakúpenia a na ostrove 20 metrov štvorcových - pre formát pavilónu), vysoká prirážka (v priemere 180 %), pomoc pri školení zamestnancov. Bude to veľa, pokračujeme.

Odhad reálneho objemu počiatočnej investície

Doslova po prvom stretnutí so zamestnancami spoločnosti "Wunderkind" je jasné, že číslo 80 000 je len trik. Takže vypočítajte minimálnu investíciu, ktorú potrebujete na otvorenie obchodu.

  1. Pokladňa a jej registrácia - 15 000 rubľov.
  2. Nábytok pre sklad 7-8 m2 M - 30 000 - 35 000 rub.
  3. Vybavenie pre sklad (vlysy, plagáty, atď.) - 15 000 rubľov.
  4. Nákup prvej dávky tovaru - 80 000 rubľov.
  5. Otvorenie obchodu (propagácia, distribúcia letákov atď.) - 5000 rubľov.
  6. Poplatok za prenájom (spravidla mesačné nájomné plus vklad jedného alebo dvoch mesačných nájomov), v našom prípade - 70.000 rubľov.
  7. Paušálna suma - 30 000 rubľov. (táto položka sa objavila nedávno, v čase otvorenia nášho obchodu nebol účtovaný paušálny poplatok).

Celkom: 245 000 rubľov.

Tento objav bol nepríjemný a prvý dojem veľmi zveličil. Ale triezvousá osoba by mala byť jasná, že 80 000 rubľov. - je to príliš malá suma na otvorenie takéhoto podnikania, okrem toho sme takmer zapadajú do nášho rozpočtu 200.000 rubľov. (bez paušálneho poplatku, ktorý v tom čase nebol k dispozícii), a preto sa rozhodla vybrať si licenciu "Wunderkind".

Nájdite miesto a otvorte bod

Okamžite sme si vybrali najlacnejší a najdostupnejší ostrovný formát a začali hľadať vhodné miesto na otvorenie obchodu na juhu - juhozápade Moskvy. Pri tejto príležitosti spoločnosť poskytla nasledujúce odporúčania: malé nákupné centrá s nízkou prevádzkou a nájomné na ostrov až 25.000 rubľov. za mesiac. Spoločnosť sa domnieva, že 70% nákupov uskutočňujú pravidelní zákazníci, takže sa nevyžaduje veľká terénna cesta. V južnej Butovo má spoločnosť "Wunderkind" svoj vlastný obchod, nachádza sa na suteréne komerčných priestorov v obytnej budove bez identifikačných znakov z ulice. Rozhodli sme sa nájsť miesto medzi civilizovane vybavenými nákupnými centrami, ktorých priechodnosť bude jasnejšia.

Problémy, s ktorými sme narazili:

- nájomné pre ostrov je niekoľkonásobne vyššie ako odporúča "Wunderkind" (70 000 ostrovov v Zlatom Babylone, mesto Yasenevo, 80 000 rubľov mesačne za pavilón 15 m2 bez toho, aby sa skončil v obchodnom centre Northern Lights, m. Dmitrij Donskoy Boulevard, z 45 000 pre pavilón v centrách Perseus for Children);

- takmer v každom obchodnom centre sú obchody s detským tovarom / hračky veľkých maloobchodných reťazcov, vč. s rozvojom;

- nie vo všetkých nákupných centrách je povolené inštalovať ostrov s detským tovarom;

- v mnohých nákupných centrách, jednosmerná komunikácia s prenajímateľom, takže dôvod odmietnutia možno odhadnúť len;

- Zamestnanci spoločnosti Wunderkind odmietli navštíviť stránku, aby pomohli pri predbežnom posúdení možností vybraného nákupného centra, pričom uviedli, že to nie je ich zodpovednosť a hodnotenie je založené na úvodných údajoch.

Nákupné centrá, z ktorých nebola doručená žiadna odpoveď alebo odmietnutie: TC "Global City", TC "Boomerang", TC "Orange", TC "Capitol", TC "Kaluzhsky" "TC" Viva ", TC" Bum ", TC" Auchan "(st. Lyublinskaya), TC" Pražský pasáž ".

Tu by som chcel trochu zotrvať, pretože systém komunikácie niektorých nákupných centier s ich nájomníkmi, hoci malé, si zaslúži samostatný článok. Niekedy vo veľkých nákupných centrách nie je ani osoba, ktorá by mohla odpovedať na otázku o prenájme. Často túto funkciu vykonávajú tajomníci alebo bezpečnostní strážcovia, ktorí dávajú kus papiera z e-mailu zaregistrovaného na Yandex s nápisom "manažment zohľadňuje všetky ponuky". Môžete urobiť istý záver o podnikateľskej kultúre v Rusku a postoji nákupných centier k ich potenciálnym nájomcom. Okrem toho komunikácia s niektorými správcovskými spoločnosťami niekedy necháva ešte viac nepríjemnú pachuť.

Po dlhom vyhľadávaní sme sa zastavili v malom nákupnom centre s kapacitou 3 000 osôb týždenne, vedľa McDonald's, minútu od výjazdu z metra a mnohých autobusových zastávok v okolí. Náklady na prenájom je 35 000 rubľov za mesiac. V prízemí je reklama v nákupnom centre bezplatná a mimo nej sa platí osobitne, preto sme ju najskôr odmietli.

Všetok nábytok, ktorý používa Wunderkind, je ikeevskaya. Môže byť zaplatená s tovarom a zariadením alebo nezávisle zakúpená v Ikee, bude to stáť trochu lacnejšie. Zamestnanci ľahko poskytujú články na všetky potrebné pozície. V popise franšízy spoločnosť sľubuje, že pomôže pri príprave "projektového skladu". Tu je náš projekt.

Schéma budúceho obchodu Wunderkind

Okrem projektu Wunderkind od predajcu získate aj nasledovné: schéma montáže nábytku; matica zobrazenia tovaru; osvedčenia o zhode a FEZ; pracovný plán, oblasti zodpovednosti; portrét predávajúceho; profil pracovného miesta pre predajcu; popisy práce predajca-konzultant; návrh pracovnej zmluvy; dohoda o kolektívnom ručení; objednať na pracovisku; pomôcť pokladníkovi; inventúrny formulár; plán zásob; kontrolný zoznam pre inventár v obchodoch; časový list; formulár predajnej správy; plán pre reklamnú spoločnosť pred otvorením; plán na podanie žaloby pred začatím konania; skript na oslavu otvorenia obchodu; makety plagátov, nápisy, katalóg hračiek s popisom a niektoré ďalšie pomocné súbory. To všetko vo formáte.pdf.

Takže prípravy sú hotové, všetko potrebné je zaplatené, nábytok je zostavený, predajcovia sú pripravení na akciu - poďme sa otvoriť!

Získanie prvého produktu a začiatok predaja

Otvorenie obchodu bolo naplánované na polovicu septembra. Napriek skutočnosti, že dodávka tovaru položená 30 dní od dátumu platby, ona bola zadržaná a otvorenie obchodu včas musel zorganizovať nezávislú dodávku tovaru z mesta Egoryevsk, kde spoločnosť skladu.

Vráťme sa však k produktovej matici pre 80 000 rubľov, čo spoločnosť odporúča pri prvom zobrazovaní tovaru. Po analýze o niečo neskôr došlo k silnému zaujatosti smerom k pomaly sa pohybujúcemu tovaru. tj takmer všetky bežecké pozície boli jeden po druhom, bez preklzávania - 3, 4 a dokonca aj 5. A niektoré prekrývajúce sa pozície (napríklad rôznych farieb a tvarov, ale v podstate rovnaké), podľa nášho názoru, by mohli byť vylúčené z pôvodnej matice, Je pravda, že samotní zamestnanci spoločnosti uisťujú, že v "Wunderkind" neexistuje žiadna taká vec ako "obchodovateľný produkt", argumentujúc, že ​​hlavní zákazníci sú pravidelní, ale nebudú kupovať tie isté hračky. Ale, zdá sa, je to taký druh mýtu v spoločnosti "Wunderkind" pre franchisorov, pretože v priebehu obchodovania sú jasne viditeľné obchodovateľné a pomaly sa pohybujúce pozície, ako aj veľmi malý podiel predajov na bežných zákazníkov.

Okrem hlavného produktu bolo v prvom nákupe zahrnuté obrovské množstvo "malých vecí", ktoré nebolo predané ani šesť mesiacov po otvorení obchodu. Potrebujete povedať, že pri takomto plánovaní sú bežné pozície zakúpené za niekoľko dní a budúci týždeň potrebujete nový produkt? Ale tu je ďalší problém: vzhľadom na to, že dodávka trvá najmenej päť pracovných dní, nový výrobok dorazí na regály až po ďalšom týždni. A samozrejme je potrebné naliehavo hľadať ďalšiu sumu, ktorú zaplatíte za novú objednávku.

Logistika, produkt a sortiment

Obchod začal, predaj sotva dosiahnuť úroveň pokrytia potrebných platieb na udržanie obchodu. Začali sme sa bližšie oboznámiť s logistickým systémom spoločnosti "Wunderkind" a jej zamestnancami, a teraz sme pripravení na to niečo povedať.

Bežné pozície tovaru je potrebné kupovať do budúcnosti, pretože dodanie tovaru do skladu spoločnosti, kde sa balenie a ďalšia distribúcia uskutočňuje raz mesačne a menej. Okrem toho bolo potrebné vziať do úvahy, že tovar "ide" v priemere na dva týždne (spravodlivo konštatujeme, že situácia sa teraz zlepšila s dodacou dobou a v priemere trvá až päť dní, ale to neodstraňuje problém oneskorenia kontajnerov a neustály nedostatok jazdných pozícií), Geekovia sami odporúčali, aby si tento výrobok zakúpili s rezervou a uložili ich v garáži, doma alebo niekde inde, a súčasne urobili iný rozkaz, ktorý bude v tejto dobe na ceste. Jazyk sa nezaoberá takýmto prístupom ako obchodný, ale musel som to urobiť len preto, aby som nebol bez tovaru v prvých mesiacoch po otvorení, a ešte viac v novom roku. Legrační moment: keď sme 28. decembra opäť informovali, že tovar bol odložený a bol dodaný až v januári, ako odpoveď na našu pobúrenie, zamestnanec spoločnosti Wunderkind ubezpečil, že na dovolenke bude výrobok predávaný ešte lepšie ako pred Novým rokom. Zrejme len zabudol, že hračky pre deti v Novom roku sú zvyčajne umiestnené pod stromčekom. V januári obchod, samozrejme, vykázal záporný zostatok.

Doslova v druhej splátke sme zistili nezrovnalosť medzi objednaným a plateným tovarom a tovarom, ktorý bol skutočne uvedený. Suma na faktúrach je zároveň nižšia o množstvo nedodaných položiek. Po zistení tejto "netesnosti" sme sa rozhodli skontrolovať predchádzajúcu faktúru a objavili sa v nej podobná situácia. Po spravodlivom hneve na túto tému v kancelárii sa rýchlo ubezpečili, že ide o "pracovné momenty" a nemali vždy čas na opätovné balenie, zhromažďovanie atď. Hovorí sa, že predpokladáme a sklad je, takže tovar prichádza k predávajúcemu v takom množstve, v akom bol odoslaný v sklade, ale peniaze nezmiznú nikde, ale "zostanú vo vašom účte" a môžete ho minúť s ďalšou objednávkou. Je pozoruhodné, že o tom sme o tom povedali až potom, čo sme sami objavili rozpor. Nespěchali sme sa, aby sme vypočítali rozdiel v prvej dávke tovaru. Následne sme sledovali všetky takéto "rozdiely" nezávisle a vždy, keď sme požiadali zamestnancov, aby túto sumu zohľadnili pri ďalšej objednávke, pričom si spomenuli čísla faktúr, faktúr a ďalšie veci. Fakturujeme za jednu čiastku, produkt prichádza do inej. Môžete nakresliť niektoré závery. Priemerné splnenie objednávky je 70%.

Ďalším "novoročným príbehom" sa stalo, keď vlna negatívnej spätnej väzby padla na nás kvôli nedostatočnej dodávke tovarov niektoré pozície mali prísť "na objednávku". Okrem samostatných nespokojných zákazníkov bola jedna veľká dávka 20 hračiek určená pre matinu v materskej škole. Samozrejme, vychádzali sme z toho, že sme na oplátku ponúkali iné podobné pozície a kupovali si tovar za vlastné peniaze v iných obchodoch, ale tak vzácni potenciálni zákazníci boli navždy vystrašení.

Stačí, ak sa pozrieme bližšie na to, že v sortimente "Wunderkind" nie sú žiadne nové hračky. Mnohí z nich sú z detstva oboznámení alebo sú prítomní v rade iných výrobných spoločností. Kvalita hračiek z hlavného rozsahu je nízka. Náš názor môže byť subjektívny, ale potvrdzuje pomerne veľký počet výnosov a recenzií zákazníkov, ktoré naši predajcovia zhromaždili. Kvalita väčšiny pulzovaných tovarov (malé veci) je vo všeobecnosti na úrovni lacného spotrebného tovaru, ktorý sa tiež nepredáva. Existujú niektoré dobré pozície, ale z veľkej časti to platí. Preto sa ešte pred Novým rokom rozhodli prakticky opustiť túto kategóriu produktu "Wunderkind" a nahradiť ho inými výrobcami, ale o to nižšie.

Hlavné pozície "Wunderkind" sú len asi 130. Po preskúmaní všetkých sa nám zdalo, že to nestačí ani pre malý obchod ako je náš, nehovoriac o pavilóne. Navyše samotné umiestnenie "Wunderkind" znamená dostupnosť tovaru pre kreativitu. Ale naozaj zvláštne, najskôr sa na tento typ produktu venovala malá pozornosť a potom úplne zmizla z návrhu spoločnosti Prodigy. Napriek tomu žiadosti od kupujúcich naznačili, že tento produkt v sortimente je jednoducho potrebný.

Vzhľadom na všetky vyššie uvedené sme sa rozhodli rozšíriť sortiment obchodu na vlastnú päsť. Spočiatku len s produktom pre tvorivú prácu značiek Crayola, Play Go, Play Doh, Ses a ďalší, a potom sa pokúsili pridať kvalitné drevené hračky značky I'm hračky a Plan Toys. Posledný nápad však nebol veľmi dobrý z viacerých dôvodov. Po prvé, je lepšie tieto hračky dať dohromady a porovnať ich so sériou "Wunderkind" - rozdiel v kvalite výkonu je príliš prekvapujúci a po druhé, pretože cena za nich je oveľa vyššia. Výsledkom je, že sa nakupujú horšie, ale dojem hlavného produktu je rozmaznaný. Hračky pre kreativitu boli vnímané zákazníkmi s veľkým vzrušením a predávali sa lepšie ako hlavný sortiment obchodu. Za približne mesiac boli implementované absolútne všetky pozície zo sekcie "kreativita".

Krásne balenie, zapečatené celofánom, veľmi skoro začne obracať skutočné peklo pre predajcov. Nie je možné čítať metodickú inštrukciu alebo otočiť hračku, aby ste o tom informovali zákazníkov, inak sa prezentácia rozpadne. Samozrejme, existuje katalóg, ktorý sa poskytuje všetkým franchisantom elektronicky, ale z mnohých dôvodov to nie je spása. Kupujúci sa tiež celkom primerane pokúsia prvýkrát dotknúť tovar svojimi rukami a len potom, čo sa rozhodnú. Zriedka sa niekto pozerá na certifikáty kvality, ľudia sú zvyknutí na dôveru v ich oči viac. Existuje len jedna cesta - rozbaliť obchodovateľné tovary na vlastné náklady a akceptovať vrátenie toho, čo sa ľudia nedokážu "dotýkať" ako prvý.

A posledná vec, ktorú by som chcel povedať o hračkách "Wunderkind". Žiaden z nich nevyrába Wunderkind. Všetko vykonáva jedna alebo niekoľko bieloruských spoločností. Ich veľká rozmanitosť (na rozdiel od "Child Prodigy") sa dá nájsť vo vyhľadávacích nástrojoch na základe príslušnej žiadosti, často aj s rovnakými názvami, s ktorými boli predávané v našom obchode. tj Ak sa na to všetko pozeráte zhora a trochu ho zjednodušíte, potom sa obchodný model Wunderkind zmení na príjem, balenie a distribúciu produktu bodom po bode. Áno, a tiež o "vlastnom metodickom centre" spoločnosti Wunderkind a "systéme rozvoja v ranom detstve". Náhodou sme sa stretli v jednom z rozvojových centier Sema, ktorý sám vyvinul tento systém a napísal všetky metodické pokyny pre hračky, ale už to je povesť, takže na tomto mieste nezostaneme.

Ďalšie kanály, komunikácia s kanceláriou "Wunderkind"

Naozaj sme chceli cítiť v našom obchode silu reklamnej podpory sľubovanej "Wunderkind" v roku 2011. Avšak okrem vlastného obchodu a centrálnej kancelárie sme nečakali na žiadnu informačnú haváriu okolo značky Wunderkind. Najzaujímavejšou vecou je, že ani na požiadanie "vývoj drevených hračiek" a iné podobné v jednom vyhľadávači lokality "Wunderkind" sa nenašli ani na prvej, ani na druhej strane. Naozaj, prečo vynakladať peniaze na to, keď existujú franchisanti, ktorí už investujú do propagácie svojich obchodov? O radu je oveľa lacnejšie.

V novembri 2010 mala internetová stránka spoločnosti možnosť, aby každý obchod usporiadal svoj vlastný internetový obchod. Systém je nasledovný: spustíte produkt, špecifikujete ceny, objednávky, doručujete. Rozumie sa, že každý obchod dodáva tovar vo svojej "vlastnej" oblasti. Pred novým rokom, kedy bol náš online obchod jediný pre celú Moskvu, bolo celkom zaujímavé, ale po otvorení niekoľkých ďalších objednávok už takmer prestane prísť. Z recenzií každého druhého zákazníka o internetovom obchode môžete zhrnúť, že je veľmi nepohodlné hľadať tovar v ňom, takže bolo pre mnohých jednoduchšie zavolať a objednať telefonicky. Opakovane sme poslali tieto a ďalšie recenzie do kancelárie, ale k nim nebola žiadna reakcia.

V procese práce sme dostali hovory od iných franšízantov, ktorí otvorili svoje obchody, väčšinou s otázkami o prítomnosti chýbajúceho produktu a veľkou túžbou vymieňať si informácie o práci v obchodoch. Ľudia najskôr zavolali do ústredia s požiadavkou pomôcť nájsť potrebné tovary v iných obchodoch, ale bez toho, aby dostali žiadnu odpoveď od ústredia, začali nezávisle hľadať kontakty majiteľov iných obchodov. Zdá sa, že centrálna kancelária sa snaží minimalizovať komunikáciu medzi franšízantmi. Keďže náš telefón bol uvedený v elektronickom obchode, boli sme často povolaní nielen vlastníkmi franchisingu, ale aj tými, ktorí sa rozhodli ho kúpiť.

Keď sme sa sami pokúsili vyjednať zľavu s inými predajcami reťazca, aby sme nestratili zákazníkov, z rôznych dôvodov sa ukázalo byť nemožné (neskôr sa nám podarilo získať nezávisle niektoré telefóny zaujímavých obchodov, ale toto už nebolo relevantné). Tu by bolo vhodné spomenúť, že počet obchodných reťazcov v Rusku sotva presiahne 200, alebo 160, presne a nie 2000, ako sa hovorí v spoločnosti. Tento záver možno dosiahnuť nezávisle, jednoducho počítaním počtu adries obchodov v tej istej sekcii na lokalite wkind.ru.

Výnosy a náklady

V priemere bol mesačný príjem z predaja 100 000 rubľov. (Výnimka bola len v decembri - 250 000 rubľov a v januári - 65 000 rubľov.) Ak pristúpime z priemerného rozpätia 180%, potom, aby sme dostali túto sumu, je potrebné kúpiť tovar za 35 000 rubľov, budeme brať túto sumu na minimálny potrebný nákup mesiac.

"Wunderkind" odporúča nastaviť mzdy na predajcov v podobe mzdy 15.000 rubľov. a 10% predaja. Takýto systém je však nerentabilný v mesiacoch, kedy obchod neprináša zisk.

Dvaja predajcovia pracujúci v posunoch boli odvezený do nášho obchodu, ich plat bol vypočítaný vo výške 700 rubľov. za deň a 12% predaja.

Minimálne náklady:

Plat: 37 700 (mzda + percento) + 17 719 (daň 47%) = 55 419 rubľov.

Nákup tovaru: 35 000 rubľov.

Daň vo výške 6%: 6000 rubľov.

Nájomné: 35 000 rubľov.

Celkom: 131 419 rubľov.

Dodatočné náklady:

Pokladničná služba: 3000 rub. štvrťrok

Celkom: 10 750 rubľov.

tj v našom prípade - hlboké mínus. Ak sa pokúsite veľmi tvrdo, môžete priniesť obchod "na nulu". Podľa našich výpočtov, v závislosti od dostupnosti kompletného sortimentu v obchode, uskutočňovania trvalých reklamných kampaní a prísneho dodržiavania všetkých ostatných spoločných obchodných pravdy, maximálny zisk jedného obchodu môže byť 25 - 30 tisíc rubľov. za mesiac. Tieto údaje potvrdzujú samotní zamestnanci. Zo 160 obchodov, ktoré sa dnes otvorili, je zisk okolo jedného z troch, táto informácia bola potvrdená aj zamestnancami.

Pre porovnanie: priemerný denný príjem v pracovných dňoch bol 3 000 - 4 000 rubľov, cez víkendy 5 000 - 8 000 rubľov. (to je najlepšia voľba - ak existuje sortiment na regáloch a dobré počasie, ktoré povzbudzuje rodičov, aby chodili so svojimi deťmi). Harmonogram príjmov za prvých pár mesiacov je nižší.

Plán príjmu franšízy obchod "Wunderkind"

Podpora predaja v obchode Wunderkind

Ihneď po otvorení obchodu v bezprostrednej blízkosti bolo tisíc letákov distribuovaných za 20% zľavu, ktoré boli rozdelené rodičom s deťmi (cieľové publikum) priamo do ich rúk. Súčasne boli zverejnené reklamy na otvorenie obchodu v neďalekých obytných budovách a nástenkách. Približne 20 kusov letákov ponúkajúcich zľavu vrátenú do obchodu. Nižšie je uvedený obrázok letáka.

Wunderkind Store Flyer

Pred začiatkom januára v internetovom obchode sme sa pokúsili stanoviť zľavy z 20 až 50% pre rôzne pozície. Nepozoroval sa žiadny účinok.

Po novom roku bol na ulici pred obchodným centrom nainštalovaný 1,5-metrový stĺp (predtým nebol žiadna reklama vonku, len veľký billboard vnútri). Predaj začal kolísať trochu, ale v medziach bežných denných skokov a potom opäť vyrovnal na predchádzajúcu úroveň.

Reklamné uličné billboardové obchody "Wunderkind"

Signatár na pilier nám pomohol o niečo neskôr, keď sme sa rozhodli vyskúšať 20% zľavu na všetok tovar, podať správu o propagácii a nejako podnietiť kupujúcich. Informovali o zľave o troch pracovných dňoch s nízkym predajom a nakrúcali na víkend. V týchto dňoch došlo k miernemu oživeniu predaja.

V posledných dvoch dňoch pred uzatvorením obchodu bola na celý produkt stanovená 40% zľava. Okrem posledných dní v decembri boli tržby v týchto dňoch rekordne vysoké - 11 000 a 16 700 rubľov.

Uzavretie obchodu Wunderkind

V prvých teplých jarných dňoch sme očakávali ďalšiu dávku tovaru a príliv zákazníkov. Wunderkind však odložil doručenie o viac ako 10 dní. Vzhľadom na skutočnosť, že sme nemali sklady tovaru "v garáži", obchod stál celú dobu s prakticky žiadnymi "Wunderkind" hračky. Trochu to získala rýchla práca iných dodávateľov, ale nebolo možné vyhnúť sa ďalšiemu sklamaniu z dôvodu nízkych tržieb.

Trpezlivosť a peniaze na tento pokus začali končiť, takže bol adresovaný list adresovaný generálnemu riaditeľovi, ktorý ho žiadal, aby kompenzoval straty spojené s omeškaním tovaru. Po týždni reakcie jeden z zamestnancov spoločnosti povedal, že generálny riaditeľ osobne neoznámil takéto listy. Boli sme trpezliví a začali znovu čakať na odpoveď zamestnanca, ktorý je na to oprávnený. Naša korešpondencia nižšie.

"Drahý Anton Valerievič! Nájdete spôsob ako kompenzovať škody spojené s aprílovým nedodaním tovaru. V období jarného prílivu zákazníkov a našich aktivít na podporu predaja (na vlastné náklady) sme nútení vysielať skutočných zákazníkov do iných obchodov v sieti Wunderkind kvôli nedostatku väčšiny "bežiacich" pozícií. Napriek tomu, že oznámený termín dodania je 1. apríl, skutočný dátum dodania je stále neznámy.

Tiež by som rád poznamenal, že podobná situácia sa opakovane objavila koncom minulého roka, ale potom som dokázal čiastočne kompenzovať vaše logistické chyby tým, že som si kúpil väčší objem tovaru, ale bohužiaľ nemôžem predvídať všetky takéto situácie a vyriešiť ich zakaždým na vlastné náklady, Dúfam, že sa o to porozumiem. " 04.04.2011

"Dobré popoludnie, Alexey.

V mene spoločnosti sa ospravedlňujem za neskorú dodávku tovaru.

Neúspešnosť pri práci bola spôsobená neskorým dodaním baliaceho materiálu do nášho skladu od nášho dodávateľa, čo je nevyhnutné pre konečné spracovanie tovaru, ktorý predávame. Sme aktívne pracovať na nájdení spoločností, ktoré sú pripravené na uspokojenie našich potrieb pre túto surovinu a dúfame, že v budúcnosti pre jej neprerušené dodávky.

Pýtam sa tejto situácie, ktorá viedla k neskorému doručeniu tovaru na vašu adresu, zaobchádzať s porozumením, rovnako ako my, pre našu stranu, predtým sme sa s vami zaobchádzali, čo vám odkladá splácanie dlhov a nezbavuje veľkoobchodnú zľavu za medzery v mesačnom nákupe tovaru, v zmluve.

Dúfam v plodnú prácu. " 13.04.2011

"Nie som spokojný s takouto reakciou alebo takýmto prístupom. Potvrďte ukončenie zmluvy o dodávke a odstráňte všetky relevantné informácie z vašich stránok. Už sa už nezaujíma o spoluprácu so spoločnosťou "Wunderkind". " 13.04.2011

Toto bola posledná muška v masti. Na náš posledný list Wunderkind nedošlo k žiadnemu potvrdeniu ani k nejakej reakcii, a preto sme sa rozhodli uzavrieť obchod, ukončiť tento neúspešný pokus, s ťažkým hrudníkom a pocitom nedosiahnuteľného dlhu. Nie je pochýb o tom, že pre takého veľkého výrobcu obalov ako "Wunderkind" je táto strata nepravdepodobná, ale možno budeme vďační ľuďom, ktorých sme varovali.

Zdá sa, že sme neboli spokojní s procesom rokovaní so zamestnancami spoločnosti. Ale to nie je. Samotní zamestnanci sa ukázali ako celkom adekvátni ľudia, väčšinou príjemní v komunikácii a reagovaní. Veríme, že zodpovednosť za celý neporiadok a nedostatok profesionality, s ktorými sme sa museli zaoberať, leží výlučne na ramenách vedenia spoločnosti Wunderkind.

Samozrejme, nielen chyba produktu a ústredie. Je známe, že môžete predať čokoľvek. Je tiež možné, že táto licencia bude pre regióny zaujímavejšia pre menej náročných zákazníkov, nízku konkurenciu a prenájom. Ale cena regiónov sa zdá byť dosť vysoká a naše pripomienky to potvrdzujú: veľa obchodov v iných mestách predáva tovar wunderkind lacnejšie ako maloobchodné ceny odporúčané spoločnosťou Wunderkind.

Ale tu sú niektoré naše hodiny, ktoré sme sa naučili z našich vlastných skúseností.

Reklama musí byť okamžite a veľa, s využitím všetkých možných zdrojov. Bez toho sa ľudia dozvedia o vašom obchode dlhý čas a bolestivo a predaj bude rovnaký. Ak máte malé rozpočty, potom to nie je vaša voľba - ak sú peniaze, potom nie je potrebné zachrániť.

Predtým, než otvoríte obchod, prejdite po obchodnom dome cez pracovný deň a opýtajte sa náhodných predajcov na skutočný terén. Mnohí s veľkou radosťou vám povedia o skutočnom obrázku a mnohých zaujímavých veciach, napríklad o tom, kto bol na vás na tomto mieste, prečo bol uzavretý atď.

Ak by sme sa otvorili nie v prízemí, ale v prízemí, s najväčšou pravdepodobnosťou by naše podnikanie bolo oveľa lepšie. Z pozorovaní - menej ako polovica ľudí sa dostala do dolného poschodia. Ak ste sa už rozhodli, rozdelte hlasovú priechodnosť nákupného centra aspoň o dve a zvážte, či vám to vyhovuje.

Len pár mesiacov po našom objave sa otvoril "Perseus for Children". Samozrejme, to ovplyvnilo odliv zákazníkov z nášho obchodu, v ktorom sa kupujúci sami viac než raz priznali, napríklad: "Kúpime všetko v Perseus, ale dnes sme boli len príliš leniví, aby sme ísť" alebo "Máte dnes dobré zliav, a tak ste sa dnes rozhodli kúpiť darček ". Preto starostlivo skúmajte súťažiacich v okolí a premýšľajte vopred, ako môžete prilákať kupujúcich pre seba.

Pokúste sa vopred študovať sortiment pre budúci obchod, napríklad v iných obchodoch v sieti a klásť otázky rovnakým predajcom. Analyzujte priemerné trhové ceny podobného tovaru. Preskúmajte rozsah konkurentov, aby ste mohli navigovať v čase a zabrániť silnému "poklesu" predaja.

Je lepšie otvoriť naraz niekoľko obchodov, v tomto prípade sa môžete poistiť proti riziku získania nerentabilného obchodu (na základe toho, že každý tretí obchod Wunderkind je ziskový, je lepšie otvoriť tri obchody) a získať zameniteľnosť tovaru medzi obchodmi bez potreby potrebných pozícií.

Opýtajte sa podnikateľských plánov franchisora ​​a časových rozpisov príjmu priemerného obchodu. Vďaka tomu budete vedieť, že môžete "vytlačiť z obchodu" alebo prinajmenšom na niečo, na čo sa budete usilovať.

Nepočúvajte niekoho, kto vám povie, že priechodnosť nie je dôležitá.

To je všetko, čo sme chceli povedať. Napíšte recenzie, vaše príbehy o úspechu alebo naopak, frustrácia, bude to užitočné pre mnohých. A zatiaľ čo hľadáme peniaze na nový experiment. A pamätajte, že franchising Wunderkind nie je pre vás hračka!

Alexey Kopystynsky

Top